Sajtó

Játékunk nyertesei:

    

SÉTA A

DINOSZAURUSZOKKAL

Az igazi élmény

200 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a Földet 

Most visszatérnek, hogy bebarangolják Európa arénáit

egy különleges, új produkcióban

 

A dinoszauruszok még egyszer bejárják a Földet egy látványos aréna show keretében, melynek európai előadásai idén júliusban kezdődnek.

SÉTA A DINOSZAURUSZOKKAL show a többszörös díjnyertes, azonos című BBC sorozat alapján készült, valós méretű dinoszauruszokat keltve életre és az egyik legizgalmasabb előadás-sorozatot produkálva, amit valaha létrehoztak.

SÉTA A DINOSZAURUSZOKKAL a The Creature Production Company szervezésében érkezik Európába. A cég vezetője, Carmen Pavlovic szerint „A BBC sorozat a speciális trükkök, az izgalom és az információ briliáns keveréke volt. Ez a show ugyanezt nyújtja, kiegészítve az élő előadás varázsával. A produkcióban 15 üvöltő, morgó, „élő” dinoszaurusz tartja transzban a közönséget – és ugyanolyan tiszteletet ébresztenek, mint amikor először jelentek meg a Földön. A dinoszauruszok mindegyike életnagyságú, így a show is óriási méretű, csak az arénák tudnak helyet biztosítani a produkciónak. Ez a 10 millió angol fontba kerülő előadás precedens nélküli méreteivel és minőségével egyaránt elbűvöli a fiatalokat és az idősebbeket. A SÉTA A DINOSZAURUSZOKKAL a szórakoztatás új formája, amelyet bizonyára több hasonló produkció is követni fog az elkövetkező években.”

A 15 dinoszaurusz és a narrátor egy másfél órás, látványos előadás keretében kalauzolja végig a nézőket ezen óriási vadállatok evolúcióján, az első színrelépésüktől egészen a kipusztulásukig. A narrátor az adott ország nyelvén segíti a nézőket a látottak megértésében, izgalmas tényekkel és információkkal is színesítve az előadást.  

Az eredeti BBC sorozatot több mint 700 millió ember látta a világon, hazánkban a TV2 mutatta be 2005 őszén. A sorozat számtalan elismerést és trófeát kapott, többek között 6 Emmy- és 3 BAFTA díjat vihettek haza az alkotók. 

A show eredeti ötlete Ausztráliában merült fel és több évnyi előkészítés után 2007 januárjában mutatták be a közönségnek Sydney-ben, az Acer Arénában. Az előadás szenzációt keltett, s a három hónapos teltházas ausztrál turnét követően máris Amerikában folytatták a gyorsan népszerűvé váló látványosságot.

Az Amerikai turné azután megdöntött minden addigi helyi rekordot, több mint 2.4 millió ember látta az előadásokat és olyan újságok foglalkoztak vele kiemelten, mint a Newsweek, The New York Times vagy a Wall Street Journal. A show megkapta a 2008-as év legkreatívabb produkciójáért járó díjat, az év turnéja elismerést, és olyan méltató kritikákat, mint „kiválóan egyesíti az oktatást, a történelmet és a szórakoztatást” (Billboard), „rendkívüli visszatérés 65 millió év után” (The New York Times), „azon ritka előadás, ami egyformán leköti és szórakoztatja a szülőket és a gyerekeket” (Newsweek). 

Ez nem véletlen, az alkotók között olyan neves szakemberek találhatóak, mint a rendező Scott Farris, aki a Broadway egyik leghíresebb rendezője és olyan produkciókhoz fűződik a neve, mint az EFX, a Chicago vagy Bette Midler legújabb showja, a Showgirl Must Go On.

Sonny Tilders alkotta meg a dinoszauruszokat, őt a Star Wars: Episode III – A Sith bosszúja, a Peter Pan vagy a Narnia krónikái filmek designereként is ismerhetjük.

A zenét James Brett jegyzi, aki már a 10.000 évvel Krisztus előtt, az Alien vs. Predator filmek zenéjét is írta, illetve a legendás Metallica és a San Francisco-i Szimfonikusok közös alkotásának, az S&M albumnak létrejöttében segédkezett.

John Rayment felel a fényekért és fényhatásokért, az ő munkásságához tartozik a 2000-es Sydney-i nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének látványa, valamint a híres, Hong Kong-i Fényszimfónia is.

A SÉTA A DINOSZAURUSZOKKAL megmutatja T-Rex, a plateosaurus, a liliensternus, a stegosaurus, az allosaurus, a torosaurus, a brachiosaurus és a raptorok életét, az ősi világot, végigkövetve a Föld történelmét, amelyben a vulkánkitörések, az erdőtüzek és a földrengések is alakították az életet és az evolúciót.

Budapesten 2010. április 2. és 4. között, 6 előadás ad majd garantáltan felejthetetlen élményt a nézőknek. 3 éves kortól 93 éves korig mindenkinek ajánlott!

 

További info:

www.livenation.hu

www.dinosaurlive.com

 


 

LiveNation
BBC & logo © & TM BBC 1996 Walking With Dinosaurs word mark and logo TM and © BBC 1998

Abaco Online